Monday, July 30, 2012

Udang Galah

* image from google

Ha! korang mesti pelik aku updated pasal udang galah pulak..
Sebenarnya ada cerita disebalik udang galah nie..hihi..
Aku baru tahu hari nie, aku mula2 xpercaya jugak..
Tapi aku research td..
Nak tahu tak ape yg aku mksdkan?

Ok2, biar aku terangkan..
Tadi abang dan emak aku tgk2 la ikan dan udang2 kt dlm akuarium..
Dan satu maklumat yang dorg dapat adalah..
Udang galah yang ada dlm akuarium aku 2 BERSALIN KULIT..
Emak dan abang aku pon panggil la aku soh tengok udang 2..
berselerak kulit-kulitnya..
Aku nie xpercaya ape yg aku tgk 2..
Aku pk kulit 2 terkopek (tertanggal) ke..
Pas tu aku ape lagi, masuk blk search kt internet..
DAN jawapannya adalah SAHIH..
Udang Galah mmg bersalin kulit..

Aku pk Ular je salin kulit..
Rupanya Udang dan ketam pon same..
Indah dan unik sungguh ciptaan yg maha esa nie..


5 comments:

Cik Laure Weng said...

KITE PON TAHU TIME DULU2 ABG KITE PERNAH BELA Udang... pelik kan..
tu lah ciptaan NYa..



jalan2 smbil follow awk #61 ;p

My name is Rucapka said...

2la, mmg terkejut bila tau..hehe..

I love Sleep said...

owh ye ke.. baru tahu~ mgkin sbb jarang dgr org ckp udang bsalin kulit.. thnx sebab kongsi pngalaman tu..

Ayuni Yusop said...

Wow!Baru je tahu yang udang tu boleh bersalin kulit.lol.

ZiErWa zAiNaL said...

hehe.. zz pun bru thu.. terima ksh ye..